10 sfaturi ca sa fii propriul tau designer de interior

10-sfaturi-ca-sa-fii-propriul-designer-de-interior

Stii casele acelea unde de cum intri ai senzatia ca un designer de interior s-a ocupat de amenajare? Ei bine, nu intotdeauna este asa. Daca esti presat de timp si daca ai resursele necesare, poti apela la un designer de interior si vei sti sigur ca la final rezultatul va fi extraordinar. Uneori insa, preferi sa te ocupi personal de amenajarea casei, mai ales daca esti pasionati de acest domeniu. In plus, la finalizarea proiectului vei avea satisfactia ca ai fost propriul designer de interior.

Ca sa fii sigur ca stilul si personalitatea ta se vor reflecta in alegerile pe care le faci pentru amenajarea sau reamenajarea casei tale, iti dam cateva sfaturi:

  1. Inspira-te de pe blogurile de design interior

    Fie ca renovezi un apartament de la zero sau ti-ai propus doar o reamenajare care sa schimbe putin atmosfera casei, te sfatuim sa cauti bloguri de design interior unde vei gasi nenumarate idei pentru inspiratie.

    Noua ne place blogul Adelei Parvu, http://adelaparvu.com/, pentru ca are continut bogat si recomandari de produse pe care le poti achizitiona in Romania. Periodic vei gasi pe blogul Adelei articole noi, prezentari de case si apartamente, sfaturi utile si solutii ingenioase de decor.

    Daca esti confortabil cu continutul in limba engleza, iti recomandam si http://freshome.com/. Este un blog celebru deja, actualizat des, unde cu siguranta vei gasi informatii utile.

  2. Foloseste Pinterest

    Pinterest este o unealta foarte utila pentru a colectiona fotografiile de care vei avea nevoie cand te apuci de treaba. Creeaza-ti board-uri pentru fiecare incapere ce urmeaza a fi amenajata, in felul acesta fiecare fotografie care iti place, fiecare decoratiune care te-a atras va fi usor de gasit.Iti recomandam sa urmaresti si board-urile create deja de alti utilizatori.

    Iar daca te-ai apucat deja de treaba, avem si niste sfaturi practice:

  3. Alege-ti stilul

    Noua casa trebuie sa te reprezinte pe tine, asadar, este important sa iti alegi un stil de design interior care ti se potriveste si care sa iti dea acel sentiment de “ca acasa” de fiecare data. Preferi stilul clasic, industrial, shabby chic, nautic, scandinav sau urban?  Ai multe optiuni, acorda-ti suficient timp pentru a gasi stilul decorativ care sa te inspire.

  4. Refoloseste sau reconditioneaza

    Unele piese de mobiler mai vechi pot fi pastrate si integrate in noul stil pe care l-ai ales. Daca alegi sa pastrezi piese mari cum ar fi canapelele sau mesele vei economisi bani. Acestea pot primi o noua infatisare prin accesorii (perne, fete de masa) sau, daca este cazul, pot fi reconditionate. 

  5. Nu uita de accentele de culoare

    Culorile pot schimba radical atmosfera unei locuinte. Daca vopsirea peretilor intr-o culoare diferita de alb este un salt prea mare pentru tine, poti adauga accente de culoare prin decoratiuni si accesorii. Poti folosi tablouri, vaze, perne sau covoare ca sa inviorezi incaperea.

  6. Foloseste o paleta de 3 culori

    Daca tot vorbim cu culori, n-ai vrea ca la sfarsit casa sa para incarcata. De aceea te sfatuim sa iti alegi o paleta de 3 culori cu care sa lucrezi. Odata ce ai stabilit aceste culori, iti va fi mult mai usor sa te ghidezi in alegerile tale. Paleta ta de culori va trebui sa contina o nuanta pentru pereti, o a doua nuanta pentru obiectele mari care vor da accent de culoare (canapea, scaune) si o a treia nuanta pentru accesoriile mici folosite ca accent (flori, perne).Pentru a da impresia de spatiu, specialistii recomanda folosirea culorilor deschise, neutre pentru pereti (alb, crem, albastru deschis).

  7. Asorteaza pas cu pas

    La o reamenajare a casei, care nu implica renovare de la 0, recomandam sa introduci noile decoratiuni si accesorii pas cu pas. Consulta board-urile tale de inspiratie de pe Pinterest si alege-ti favoritele. Cauta piese similare la magazinele din localitatea ta sau online. Pe masura ce avansezi, alege ce iti place si ce se potriveste cu decorul existent.

  8. Perne

    O pereche de perne vor lasa o senzatie de incomplet. Recomandam folosirea a doua perechi de perne inculori, texturi sau imprimeuri diferite. 

  9. Lumina

    Nu te gandi la iluminat doar din punctul de vedere al functionalitatii. Iluminatul si sursele de lumina sunt esentiale in crearea unei atmosfere placute si relaxante. Poti folosi veioze si lampadare pentru o lumina ambientala difuza si placuta in incapere.Pentru corpurile sau obiectele de impact poti folosi iluminat de accent, astfel incat lumina care cade pe ele sa le puna in evidenta.

    Pentru a amplifica lumina si senzatia de spatiu intr-o incapere, poti folosi si oglinzi.

  10. Si nu uita, nicio “regula” de design interior nu este batuta in cuie. Foloseste-te de conceptul mix-and-match ca sa obtii un rezultat armonios si pe gustul tau! 

Acest articol face parte din sectiunea “Utile” a blogului Propertybook, sectiune care cuprinde informatii folositoare celor care au o locuinta, celor care planuiesc sa cumpere una sau care locuiesc cu chirie.
Daca esti in cautarea unui apartament sau case noi, te sfatuim sa folosesti Propertybook, motorul de cautare al anunturilor imobiliare.