Cum sa scrii anunturi imobiliare care vand rapid?

photo-1460408037948-b89a5e837b41

 

Atunci cand activezi in domeniul imobiliarelor, unul din cele mai importante atuuri este acela de a formula anunturi atragatoare care vand rapid.

 

Ideea de a scrie, de a compune texte poate parea grea la prima vedere. Multi dintre noi preferam partea de vanzari directe, care implica interactiunea cu vanzatorul sau cumparatorul unui apartament. Insa, pana la a ajunge la negociere, proprietatile imobiliare trebuie promovate. Cu cat reusim sa scriem un anunt mai convingator (dar in acelasi timp acurat) si sa facem poze mai de calitate, cu atat cresc sansele sa gasim cumparatorul si sa finalizam tranzactia.

 

Hai sa vedem cateva sfaturi prin care anunturile tale vor fi mai convingatoare. Ne vom focusa in acest articol pe scrierea textului unui anunt, urmand sa dedicam un alt articol pentru realizarea fotografiilor de calitate. Ne vom referi mai mult la anunturile pentru apartamente, dar aceleasi principii le puteti aplica si daca este vorba de vanzarea unei case, spatiu de birouri sau orice alt tip de proprietate imobiliara.

 

Inainte de toate, incearca sa iti imaginezi care ar fi cumparatorul ideal al apartamentului respectiv. Cu cat ai mai multa experienta ca agent imobiliar, cu atat iti va fi mai usor. Daca esti la inceput de drum, te sfatuim sa ceri ajutorul colegilor mai experimentati. Vei face portretul cumparatorului avand in minte criterii precum destinatia imobilului (locuinta personala, investitie), bugetul disponibil, sursa de finantare, stilul de viata, activitatile zilnice ale clientului. Tine cont si de nevoi cum ar fi locul de parcare, distanta mica fata de mijloacele de transport in comun, scoli, orientarea locuintei, gradul de finisare, colectivul de vecini.

 

Titlul anuntului  
Anunturile imobiliare sunt afisate de multe ori in cadrul unor liste care cuprind mai multe rezultate de cautare. Fie ca este vorba de site-ul propriei agentii, fie ca este vorba de agregatoare sau portaluri imobiliare, cumparatorul poate ajunge la anuntul tau in urma unei cautari. Daca vrei ca anuntul tau sa se remarce in aceasta lista, te sfatuim sa acorzi atentie in primul rand titlului. De multe ori, titlul poate fi singura sansa de a atrage atentia unui vizitator sau potential cumparator.
Un titlu unic, care sa capteze atentia, trebuie sa se diferentieze de celelalte. Poti sa incerci chiar si o abordare amuzanta, in anumite limite. Evita cliseele si formularile mult prea folosite deja.
Ca ultim reper, intreaba-te care este caracteristica apartamentului care ar face un cumparator sa se hotarasca pe loc. Ai mentionat-o in titlu? Daca da, atunci ai un titlu bun!

 

Introducerea
Imediat dupa titlu, incepe anuntul cu o introducere de una sau doua fraze in care sa detaliezi caracteristica unica a apartamentului, cea pe care ai mentionat-o in titlu.

 

Corpul anuntului
Aminteste-ti de portretul cumparatorului ideal de care spuneam mai sus si scrie un anunt pentru el. Incearca sa descrii beneficiile emotionale ale apartamentului. La urma urmei, nu vinzi doar un apartament ci o locuinta noua si un stil nou de viata pentru viitorul locatar.
In corpul anuntului vei mentiona si restul de caracteristici ale apartamentului: numar de camere, suprafata, orientare, etaj, numar de balcoane, loc de parcare, garaj, nivelul de finisare, starea generala a apartamentului, renovari.
Daca exista oferte sau conditii speciale care se aplica apartamentului, nu uita sa le mentionezi (ex. comision 0).

 

La final 
Daca totul a mers bine pana aici si ti-ai convins clientul, aminteste-i aici care sunt urmatorii pasi: sa sune pentru detalii, sa sune pentru a programa o vizionare, etc.

 

Si un ultim sfat:
Evita exagerarile
Foarte multe anunturi contin exagerari care sunt evidente inca de la prima vedere. Ne vine usor de credem ca toti cumparatorii isi doresc un apartament de lux, superfinisat, insa unii cumparatori prefera un apartament pe care sa-l amenajeze exact dupa gustul lor.
Este adevarat, vrei ca un anunt sa transmita entuziasm, dar nu vrei ca acel entuziasm sa se risipeasca la vizionare. Fii onest in descrierea proprietatii si cumparatorii vor aprecia.

 

Daca mai ai alte sfaturi, impartaseste-le cu noi in comentarii!

 

Propertybook este un motor de cautare care agrega toate anunturile imobiliare. Propertybook este pentru toti cei care doresc sa gaseasca cu usurinta o proprietate imobiliara, fie ca este vorba de o casa, un apartament sau un teren. Am inclus chiar si anunturi cu spatii comerciale si de birouri. Anunturile indexate de noi includ tranzactii de tip vanzare, inchiriere si chiar si licitatie bancara.
Actualizam anunturile zilnic, deci orice modificare o vei regasi la noi pe site in timp util. Utilizatorii nostri pot sa isi creeze o lista cu proprietatile favorite la care pot reveni mai tarziu sau sa primeasca alerte cand pretul unei proprietati se modifica sau cand apar anunturi noi intr-o anumita zona de interes.
Daca ai o agentie imobiliara, poti publica anunturile tale gratuit. Intra in contact cu noi sa iti spunem cum!